Naprijed s visual storytellingom!

Naprijed s visual storytellingom!

Vizualne informacije procesiramo 60.000 puta brže nego 90% tekstualnih informacija. To svakako potvrđuje staru izreku da slika vrijedi 1.000 riječi, no danas imamo i još jedno moćnije sredstvo komunikacije – video. Video, pak, vrijedi i više od 1.000 slika.

Naši gosti su ljudi koji imaju posla preko glave, baš kao i mi, i vrlo vjerojatno nemaju vremena pročitati 1,000 riječi kojima im objašnjavamo kako se naš hotel/apartman nalazi tik do mora, kako nudimo prostrane sobe okupane suncem, itd. Dajte im slike, dajte im video koji sve to prikazuje u pola minute, minutu ili dvije i nagovorit ćete ih na rezervaciju puno brže nego pisanim riječima na ekranu. To je Visual Storytelling, i u promociji turističkih objekata postaje standardna forma.

I upravo je to razlog zašto smo na konferenciju Internet Adria kao Keynote speakera pozvali Daniela Zellinga, osnivača agencije opensmjle iz njemačkog Kölna i osnicača Hospitality Industry Cluba koji organizira kampove i događanja za hotelijere na globalnoj razini. Njihov je glavni fokus sektor turizma i hotelijerstva, pa će s nama podijeliti najnovije trendove o prisutnosti na on-line medijima te komunikaciji s gostima. Kako će se ti trendovi mijenjati u sljedećih pet godina i na koji način se možemo za njih pripremiti, otkrit će nam u svom predavanju:

Vidimo značajne promjene u načinu komunikacije. Pametnih telefona danas ima više nego četkica za zube, stoga se moramo ozbiljno pozabaviti s načinom komunikacije i prilagoditi se promjenama, kako bismo povećali prodaju i imali zadovoljne goste – tvrdi Daniel Zelling.

Novi trendovi u komunikaciji promijenili su i način na koji se promoviraju destinacije. Jedan od novih trendova je i tzv. influencer marketing: blog je forma koja je na internetu danas vrlo popularna, a influenceri, odnosno blogeri s velikim brojem pratitelja poželjni su promotori destinacije. Autorica jedne od najčitanijih online kolumni i jedna od naših najutjecajnijih blogerica Andrea Andrassy reći će nam kako to sve izgleda u praksi. Na konkretnim primjerima Santorinija i Fuerteventure približit će nam ovaj način komunikacije s (mladim) potencijalnim gostima i otkriti načine na koje se i one nezainteresirane može angažirati i pretvoriti u potencijalne goste.

Ne propustite njihova predavanja!

Andrea Andrassy: Santorini vs. Fuerteventura ili kako prodati priču onima koji nisu zainteresirani? – 19. travnja u 11:50 (Dvorana Keynote Arena)

Andrea Andrassy: 7 pravila za dobru Instagram fotku – 19. travnja u 16:30 (Dvorana Playground)

Daniel Zelling: Hotel Communication 2022. – 20. travnja u 12:35 (Dvorana Keynote Arena)

 

Hrvatski Telekom KG Media hotelkit Expedia Group
Copyright Info Lab Mediji d.o.o. 2019